GY.I.K. - Gyakran Ismételt Kérdések

Tananyag megrendelésével, használatával és módosításával kapcsolatos információk

Hogyan tudok tananyagot rendelni?

Tananyagot az eloonline.hu megrendelő oldalán tud rendelni, illetve az ügyfélszolgálaton emailben (elo@elo.hu) vagy telefonon (+36 1/206-1775).

Külföldön élek, így is meg tudom rendelni a tananyagot?

Természetesen, mivel a tananyagokat az Ügyféloldalán keresztül fogja elérni, amihez mindössze csak internetkapcsolat szükséges.

Mikortól és hol érhető el a megrendelt tananyag?

A tananyag az Ügyféloldalán keresztül érhetőek el, belépésről regisztrációs e-mailt küldünk miután megérkezett a befizetés.

Milyen témában érhetőek el a tananyagok?

A tananyagok öt nyelven - angol, német, spanyol, francia, olasz - érhetőek el. Angolból kezdő, középhaladó, haladó és üzleti szinten, németből kezdő és haladó szinten, míg spanyolból, franciából és olaszból kezdő szinten áll rendelkezésre. A későbbiekben tervezzük több nyelv, illetve más, nyelvtől független témakörök bevezetését is.

Milyen tempóban tudok tanulni?

A tananyagokat különböző tempóban lehet elsajátítani a saját igényeknek megfelelően. Normál tempóban havonta egy tananyagot, azaz 2 leckét ér el az Ügyféloldalán keresztül. Gyorsított tempó esetén havi 2 tananyag, azaz 4 lecke érhető el, míg komplett megrendelés esetén az összes tananyaghoz egyszerre férhet hozzá.

Lehet tempót, tanulási ütemet módosítani?

Amennyiben a normál tempót (havi 1 tananyag) lassúnak találja, kérheti a gyorsított tempót (havi 2 tananyag).

Hogyan mondhatom fel a szerződést?

Tanulóinknak lehetőséget van felmondani a szerződést, azonban az Általános Szerződési Feltételeink alapján ebben az esetben 5.000 Ft kötbér megfizetése válik szükségessé. A felmondással csak a normál és gyorsított tempójú megrendelés esetén lehet élni, komplett megrendelés esetén nem. Továbbá fontos, hogy felmondási nyilatkozatot csak írásos formában áll módunkban elfogadni.

Elállhatok a szerződéstől?

Igen, mivel itt is élhet a törvényileg előírt 14 napos elállás jogával. Komplett megrendelés estén a tananyag befizetésétől, normál és gyorsított tempó esetén az első tananyag befizetésétől számított 14 naptári napon belül írásban, indoklás nélkül el lehet állni a szerződéstől. Ezt a jogot a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014.(II.26.) számú Kormányrendelet 2. mellékletében foglalt nyilatkozat-minta felhasználásával is gyakorolhatja.

Díjakkal és fizetéssel kapcsolatos információk

Mit tartalmaz a tananyag díja?

A tájékoztatóinkban, illetve a honlapon megjelölt árak tartalmazzák az ELO Könyvkiadó Kft. ELO online tananyagainak árát a tempónak megfelelően. 

Hogyan tudom kifizetni a szolgáltatást?

Minden rendelés esetén az első tananyagot csak online bankkártyás fizetéssel lehet fizetni. Normál és gyorsított tempó eseten az esedékes díjakat már online bankkártyával és átutalással is rendezheti.

Mikor kell kifizetnem a szolgáltatás díját?

A fizetési határidőt mindig a számla kiállításától számított 21 naptári nap, ami az átutalásos és online bankkártyás fizetés esetén is érvényes.

Mi történik, ha nem fizetem ki határidőre a szolgáltatás díját?

Ha nem érkezik meg a befizetés időben, késedelmi díjat számítunk fel. A késedelmi díj mindenkori mértéke az ELO Könyvkiadó Kft. honlapján a www.eloonline.hu/kesedelmi oldal alatt elérhető.

Mekkora a havi díja a tananyagnak gyorsított tempó esetén?

Mivel gyorsított tempó esetén nem egy, hanem két tananyaghoz fér hozzá egyszerre, ezért a havi díj duplázódik.

Kapok áfás számlát a megrendelésről?

Minden tananyag megrendelés mellé csatolunk hivatalos áfás számlát, amely részletesen tartalmazza a kiszámlázott tételeket.

Lehet céges névre szóló számlát kérni a tananyagokról?

Igen, amennyiben a jelentkezéskor megadja a céges adatokat. Külföldre történő megrendelés esetén kizárólag magánszemélyek részéről történő megrendelést tud teljesíteni.

Technikai és használati információk

Mit jelent az interaktív alkalmazás?

Az interaktív alkalmazás egy olyan platformot jelent, amelyben a tanulóknak különböző feladatokat kell megoldaniuk önállóan, a saját döntéseik alapján egy számítógépen, tableten vagy okostelefonon. Ehhez segítségül szövegek, hanganyagok, illusztrációk is tartoznak, amik mind a gyakorlati tudást mélyítik el. A megadott válaszokat az alkalmazáson belül ellenőrizheti és javíthatja is.

Mire van szükségem, hogy el tudjam indítani az alkalmazást?

Az ELO online elindításához mindenekelőtt internetkapcsolatra van szüksége, és egy erre alkalmas készülékre. A tökéletes működés és a teljes felhasználói élmény érdekében javasoljuk az asztali számítógép vagy laptop használatát, de egyéb mobileszközön, okostelefonon és tableten is használható.

Szükségem van bármilyen előképzettségre az alkalmazás használatához?

Az ELO online használatához semmilyen előképzettségre nincs szükség, viszont alap számítógépes ismeretekkel rendelkezni kell hozzá, hogy gördülékenyen menjen a tanulás.

A tananyagok mellett tanár is segíti a tanulásom?

Nem, mivel az ELO online szolgáltatásunk lényege, hogy önállóan sajátítsa el a kívánt tudást a saját időbeosztása szerint. Viszont az alkalmazás beépített funkciói miatt, mint például az ellenőrzés, mindig kap visszacsatolást a munkájáról, de minden tananyag mellé jár egy nyelvtani összefoglaló és szószedet is, amelyek kiegészítik a feladatok során tanultakat.

Mi az a Memo+ kiegészítő?

A Memo+ egy kiegészítő szótanuló program, amelyet ELO online tananyagaink mellé vásárolhat meg. Két fajtája van: a Memo+ PC-t számítógépen, a Memo+ Mobilt pedig androidos okostelefonon használhatja. Mindkét változat elérhető az Angol kezdő, középhaladó és haladó, Német kezdő, középhaladó, Francia lezdő és Olasz kezdő tananyagainknál, a Spanyol kezdő tananyagnál pedig csak a mobilos verzió áll rendelkezésre. A Memo+ programot a megrendelés során adhatja hozzá a már kiválasztott tananyagához.